keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Kevät tulee!

Vihdoin on kevään merkkejä ilmassa, jo on odotettukkin! Lumet sulavat pikkuhiljaa, pajunkissat puhkeavat ja Ässän maha pitää huuhdella lenkin jälkeen. Tänään Ässä myös nosti jalkaa ensimmäistä kertaa. Lieneekö keväällä osuutta asiaan.. ;)

Parit päivät ovat menneet leppoisasti viimeisiin ylioppilaskirjoituksiin valmistautuessa ja koiran kanssa ulkoillessa. Tänään piti jäädä tottiksesta pois, jotta varmasti saan luettua tarpeeksi. Ja sainhan minä. Ässän kanssa käytiin ihana tunnin rämpimislenkki metsässä, mikä kummasti virkisti mieltä palaamaan taas matikan pariin. Ihanaa ajatella, että huomenna on viimeinen lukupäivä!

Lenkillä Ässä löysi jotain jännää. Ihmettelin, että mitä siellä lumen alla on, kun toinen niin kovasti nuuskutteli ja kaiveli. Ässä jopa meinasi alkaa kierimään siinä päällä, jolloin tajusin sen olevan mahdollisesti lumeen hautautunut raato. Sellainenhan sieltä paljastuikin, vaikkakin eläinlajista ei ole tietoa. Lieneekö rotta..

Marsut pääsivät tänään juoksentelemaan pitkästä aikaa olkkariin! Ennen Ässän tuloa he saivat vilistää aamuisin aina ennen ruoan antoa olkkarissa huutaen hoputtamassa minua. Ässän tultua katosivat matot, ja enää marsuista ei ollutkaan kivaa juoksennella lattioilla. Oman hankaluutensa toi Ässän marsuinnostus. Tänäänkin heitin Ässän ulkoilun ajaksi takapihalle, koska marsut eivät kauheasti pidä Ässästä, varsinkaan kun Ässä hiippailee niiden perässä papanoiden toivossa.

Tästä tulikin mieleeni, että tänään laitamme ensimmäisen maton takaisin paikoilleen olkkariin! Sitten kelpaa marsujenkin juoksennella aamuisin. Muita ei sitten ilmeisesti tulekkaan enää meidän ennen niin matontäytteiseen kotiimme, koska Äiti huomasi siivoamisen helpommaksi ilman mattoja. Katsotaanpa, miten Ässä suhtautuu mattoon! Sisälle se ei ole pissinyt enää aikoihin, toivottavasti ei siis matollekkaan..

Ainiin, tuolla Mian albumissa on kuvia viimeisimmältä kyläilykerralta siellä!

1 kommentti:

Mia kirjoitti...

Vai on Ässä marsujen papanoihin ihastunut. ;)

Harmi kun viimeksi oli niin pilvinen ilma lenkkeillessä, kuvat on aika pimeitä... Ensi kerralla sitten aurinkoisemmalla kelillä!