tiistai 24. maaliskuuta 2009

Tessu-pappa visitoi

Aloitettiin nyt sunnuntaina sitten Ässän ilmaisun treenaaminen kunnolla. Ässän pitäisi siis haussa ukot ilmaista se haukkumalla, ja tuota treenattiin sunnuntaina. Ensin ihan haukutettiin poikaa kunnolla, ja sitten otettiin kolme helppoa hakua peräänlähtönä, jolloin maalimiehellä piti haukahtaa kerran. Ässä nyt yleensä osaa haukahtaa, kun nyrkki on maassa, mutta joskus se vaatii sen käskysanan "hauku". Hyvin meni treenit ja Ässä alkoi saada juonen päästä kiinni :) Nyt sitten treenataan tätä niin kauan, kunnes se alkaa sujua.

Nyt eilen ja edellispäivänä saimme Tessun tänne taas kyläilemään! Tessuhan muutti Timon äidin mukana nyt hieman kauemmas, joten vierailukerrat ovat vähentyneet. Silloin tällöin sitten haetaan Tessu tänne, jolloin saavat tuossa takapihalla riehua. Tessua en viitsi ottaa metsään nyt mukaan kahdesta syystä. Ensinnäkin se on liian huonokuntoinen ja vanha rämpimään metsän lumessa, jolloin se väsyy hyvin nopeasti. Toiseksi sille tulee kylmä, kun se jatkuvasti on mahaansa myöten lumessa. Tessua uskaltaa pitää jonkin verran vapaana, koska se seuraa kokoajan Ässää ja Ässä tottelee kutsua. Tessu ei itse enää kuule paljon mitään, joten sen perään on turha huudella. Se ei kuitenkaan lähde omille teilleen.

Tessun ja Ässän riehuminen takapihalla on suurimmaksi osaksi sitä, että Tessu seisoo paikallaan ja Ässä pomppii sen ympärillä hulluna haukkuen samalla. Sitten Tessu yrittää juosta päättömän Ässän perässä, ja välillä pojat heittävät painiksi. Kummatkin nauttivat selkeästi toistensa seurasta, vaikka voisi luulla, että Tessulta palaisi käämi riekku-Ässän kanssa. Yleensä se on kuitenkin Ässä, joka ensimmäisenä kyllästyy toisen jatkuvaan perässä juoksemiseen.

Oma kamerani on tosiaan nyt rikki, mutta onneksi sain lainattua isäni kameraa. Tässä siis pitkästä aikaa pari kuvasta Tessu-papastakin!

Tepsu


Vauhti päällä

Ei kommentteja: