maanantai 11. toukokuuta 2009

Potkua tottistelulle?

Hui, jänniä uutisia! Me päästään Ässän kanssa tänä lauantaina pidettävään Suski Mölsän tottiskoulutukseen! Kauheasti jännittää mennä, mutta on kyllä ihanaa saada ulkopuolisen ja kokeneen ihmisen kommentteja omasta tekemisestä. Me ollaankin junnattu Ässän kanssa tottiksessa jo kauan samoja juttuja ja niitäkin harvakseltaan, joten ehkäpä tämä antaa nyt sitä kaivattua uutta potkua tottistelullekkin!

Tänään oli taas treenit raunioilla Veitakkalassa, ja sujui kyllä tosi hyvin! Ässä teki mielestäni hyvin töitä, ja etsi sitkeästi hajun lähteen, vaikka se välillä olikin vähän hankalaa. Haukkuja ei otettu tällä kertaa, koska viimeksi Ässä oli vielä hieman epävarma raunioilla. Nyt homma kuitenkin luisti hyvin, eikä raunio maastona tuottanut Ässälle ongelmia. Seuraavalla kerralla voisikin jo vaatia haukkuakin.

Raunioiden jälkeen kävin vielä tekemässä Ässälle jäljen, joka sekin sujui odotettua paremmin! Ässä ei harhautunut kertaakaan jäljeltä, ja pari makkaraa jäi syömättäkin. Seuraavaksi voisin vaikeuttaa jälkeä kävelemällä hieman harvemmin. Myös pituuttakin voisi olla enemmän, nyt oli vain n. 20-30 m (olen huono arvioimaan).

Viikonloppuna käytiin Teijolla hieman ulkoilemassa, ja Ässä innostui jälleen pulikoinnista. Tälläkin kertaa sain räpellettyä Timon kameralla kuvasia, alan jopa pikkuhiljaa oppia sen käyttöä! Timo vähän puheli uuden kameran ostosta, joten ties vaikka ostaisin tuon itselleni.. Tässä nyt pari kuvasta. Yhdestä tuli myös blogin uusi otsikon taustakuva!



Potrana poikana Ässä kävi noutamassa lähes parimetrisen kepukan järvestä :)


Jänis

Keksin muuten, mikä on mun ongelmani kouluttamisessa. Se on se koulutuksessa eteneminen. Tottiksessakin olen treenannut niitä samoja juttuja, enkä osaa siirtyä eteenpäin. Haussa taas pelkään eteenpäin siirtymistä, koska aina toitotetaan siitä liian nopeasta etenemisestä ja sen aiheuttamista ongelmista. Pitänee vain seurata koiraa, ja koittaa tehdä oikeita päätöksiä. Eipä niitä virheitä kai voi välttää, vaikka kuinka yrittäisi.

Ruokinnasta vielä sen verran, että jätin nutra nuggetsin syöttämisen nyt pois. Ässän p*skamäärä kasvoi huomattavasti, kun syötin sitä orijenin lisäksi. Ehkäpä nutrassa on jotain, mitä Ässä ei sulata, esim. kana. Kutina ei mielestäni lisääntynyt tänä lyhyenä aikana, mutta tuo nyt rapsuttelee itseään (lähinnä korviaan) muutenkin normaalia enemmän. Orijenia on vielä jäljellä n. 8 kg, joten jos en ihan pieleen laskenut, niin pääsemme siirtymään raakaruokintaan joskus kesäkuun lopussa.

Ei kommentteja: