tiistai 5. toukokuuta 2009

Treeniä treenin perään

Taas on parit treenit takana, ja kirjoiteltavaa piisaa. Hakumetsässä harjoiteltiin nyt jo peräti kahden ukon verran sitä, että Ässä saisi itse hajun tuulesta ja lähtisi ukon luo. No, ensimmäinen meni vähän plörinäksi oman kämmäilyni takia, sillä luin koiraa väärin. Ässällä oli taas vaihteeksi hirveä energiapiikki menossa, ja sen singottua hieman innokkaammin ukon suuntaan tulkitsin sen hajun saamiseksi. Näin ei kuitenkaan ollut, ja koiran lähetettyäni se alkoi jäljestää ja sinkoili risteileviä jälkiä sinne ja tänne. Hetki siinä sitten meni, että Ässän kuulo palasi päälle ja se tuli kutsusta luokse. Ainakin se pahin alkuenergia oli sitten purettu :) Otettiin sitten uusi yritys, ja se menikin jo paremmin. Tälläkertaa huomasin selkeästi, kun Ässä oikeasti sai hajun, ja lähetettyäni sen se pinkaisi suoraan ukolle. Tähän väliin otettiin toiseen suuntaan (myötätuuli) taputuksilla yksi ukko, ja sitten taas tuuliharjoitus samaan suuntaan kuin ensimmäinen. Tällä kertaa harjoitus menikin nappiin, sillä osasin lähettää Ässän oikeaan aikaan ja se pinkoi suoraan ukolle. Eiköhän tämä tästä :) Treeniä vaikeutti myös kuumuus, joka imi Ässästäkin tehokkaasti mehut.

Eilen sitten oltiin raunioilla treenaamassa, ja ne treenit menikin aika hyvin! Viimeksi Ässää jännitti raunioilla käppäily, mutta nyt se sujui jo paljon paremmin. Käveltiin raunioita vain läpi Ässän bongaillessa samalla ukkoja sieltä seasta. Jokainen ukko haukutti Ässää hieman ennen palkkaa. Ukkojen etsintä sujui aika hyvin, sillä Ässä osasi hienosti hajustella ukot esiin raunioista. Haukutkin menivät yllättävän hyvin, sillä pelkäsin siinä olevan kerralla hieman liikaa, kun samalla kertaa vaadittiin epävarmalla alustalla käppäilyä ja haukkumistakin. Tiileillä ja muualla tallustelu meni hyvin, mutta epävarmuutta tuottivat alaspäin hyppääminen, hieman liian ahdas kolo ja heiluva/koliseva alusta. Eiköhän näistäkin selvitä harjoittelulla. Ässän oli kuitenkin helppo pienenä ja ketteränä liikkua raunioilla, joten eiköhän homma ala sujumaan jossain vaiheessa.

Jäjestyksestäkin on muutama juttu kerrottavana. Nyt olen yrittänyt jäljestää niin usein kuin on mahdollista. Ässälle on nyt tehty kolmet treenit. Jäljen pituus on ollut jo huimat 20 m makkararuudun ollessa alussa. Makkaroita en ole laittanut jäljelle enää niin tiuhaan kuin ennen, mutta silti pari niistä on jäänyt matkanvarrelta syömättä. Makkararuutu oli myös viimekerralla varsin turha, sillä Ässä lähti heti etenemään jälkeä pitkin jättäen makkararuudun makkarat lähes koskemattomaksi. Ässä selkeästi tykkää hommasta ( kun kerran jättää makkaroitakin matkan varrelle :D), ja kulkee vielä jäljestyksen jälkeenkin nenä maassa innoissaan. Tänään suunnittelin tekeväni vielä aikasempaa pidemmän jäljen pellolle hieman suuremmilla makkaraväleillä ja ilman alun makkararuutua. Saa nähdä, miten homma sujuu!

Sisäsiisteydestäkin voisin hieman turista. Ässähän on meillä sisäsiisti, eikä kuseskele nurkkiin kuin pakon edestä (esim. tänä yönä sille tuli hätä, eikä se päässyt pihalle, koska en kuullut sen ininöitä. Ässällä on kuitenkin tosi harvoin yöllä hätä.). En kuitenkaan vieläkään luota siihen täysin, jos olen sen kanssa jossain muualla kuin kotona. Jos Ässällä on kovahko pissahätä, se pissii aika herkästi vieraissa paikoissa lattialle eikä malta odottaa ulos pääsyä. Muunmuuassa leirillä se pissasi lattialle, kun otin sen häkistä ja purin ensin häkin ennen uloslähtöä. Siinäpä oli liian pitkä odotus Ässälle, joka päästeli sitten lattialle, mutta lopetti sitten tiukasta kiellosta. Meillähän systeemi toimii niin, että Ässä päästetään takapihalle silloin kun se sinne pyytää (istuu säälittävän näköisenä oven edessä). Ei se kuitenkaan täällä pissi lattioille, jossei joku huomaa heti tai ollenkaan päästää sitä ulos sillä hetkellä. Kumpikohan siihen vieraassa paikassa sisälle pissimiseen sitten vaikuttaa, se vieras paikka vai tottumus päästä pihalle yleensä heti=pieni rakko? Ärsyttävä tapa, joka pitää ikävästi varpaillaan vieraassa paikassa.

Lopuksi voisin laittaa tähän kuvasia marsusten ulkoilusta. :) Pelottavaa, ettei nyt ole tullut pitkään aikaan napsittua kuvia Ässästä. Pitänee korjata asia ensi tilassa..

Kolmen kopla


Ruokailua..


Auringon ottoa ja pötköttelyä..


Ässän tervehtimistä..


Ja karkumatka!


Possujuna. Äidin kukkapenkissä oli paljon kivempi touhuta :)

Ei kommentteja: