lauantai 13. kesäkuuta 2009

Mikkelinreissu

Nyt on Mikkelinreissu takana, ja kylläpä olikin mukava reissu! Meistä oli mukava nähdä sukulaisia ja oleilla luonnonkeskellä ja Ässästä oli ihanaa olla monien ihmisten rapsuteltavana ja jatkuvassa vapaudessa. Nämä pari päivät sujuivat nopeasti, ja kuviakaan en kerennyt ottaa paljoakaan uimisen ja ulkoilun lomassa.

Mökin järven vesi oli vain 15 asteista eli jääkylmää. Ässä innostui kuitenkin uimaan varsinkin keskiviikkona, mutta muina päivinä uiminen kylmässä vedessä ei enää paljoa huvittanut. Keskiviikko kuluikin rannan lumpeenlehtiä noutaessa, mutta torstaina Ässä keksi myös veneilyn olevan hauskaa. Niimpä se viettikin suuren osan ajastaan veneessä aaltoja katsellen ja pyydystellen. Hölmö pieni koira! Uskaltautuipa se jopa kerran saunaan kanssamme, mutta kuumuus, ahtaus ja istuskelu ei Ässää sen kummemmin enää houkuttanut, sillä pihalla oli paljon kivempaa sinkoilla ympäriinsä.

Lummetta noutamassa

Kanotoimassa

Sinkoilemassa


Sukulaisten kissa Japrin asusteli jälleen vierailumme ajan alakerrassa, mutta enää se ei sähissyt heti Ässän nähdessään! Peloissaan se silti oli, ja olisikin varmaan räpännyt Ässää turvalle, jos toinen olisi päästetty lähelle. Niimpä alakerrassa majailu oli kaikkien kannalta parasta. Ulkoilutkin limittyivät hyvin, sillä Ässä juoksi päivät kanssamme ulkona, ja Japrin taas metsästi yksikseen yöt ja juoksi aamulla enoni kutsusta taas sisälle nukkumaan.


Kissan paha katse



Yksi reissun kohokohdista oli makkaranpaisto nuotiolla kauniissa iltamaisemassa. Myös Ässää melkein lykästi, sillä se sai varastettua tippuneen makkaran, joka tosin varastettiin takaisin. Toinen reissun kohokohta oli kalansaanti! Timo sai viimeisellä virvelinheitollaan kalastettua pienen ahvenen, jota Ässäkin kovin ihmetteli ja vähän yritti maistellakkin. Ässä jäi kuitenkin moisesta makupalasta paitsi, sillä fisu päätyi Japrinin ruokalautaselle. Myös saunominen järvisaunassa ja uiminen järvessä olivat mukavia mökkeilyyn kuuluvia kokemuksia. Ennen en ole noin kylmään järviveteen uskaltautunutkaan uimaan!

Illan kaunista järvimaisemaa Timon kuvaamana

Ei kommentteja: