torstai 14. tammikuuta 2010

Tohelo emäntä

Se siitä varjoainekuvauksesta sitten. Erehdyin luulemaan kello 16 kello kuudeksi, joten lääkäri meni sivu suun. Soittelin sinne klo 16 kyselläkseni kauan siellä kestää, tarvitseeko rauhoittaa yms. kun hoitaja vain totesi, että "aikanne muuten alkoi pari minuuttia sitten". What? Ei sitten keretty enää sinne, kun bussilla olisi mennyt vähintään puoli tuntia. Onneksi saatiin aika sitten siirrettyä viikonpäähän keskiviikoksi myöskin klo 16. Jos vaikka tällä kertaa tajuaisi niistä kellonajoistakin jotain.. Ketuttaa tuo myöhästys, sillä odotin innolla, että vihdoinkin saisin tietää Ässän pissailun syyn! Mutta ei sitten.

Tottisteltiin eilen! Ässällä oli tosi hyvä fiilis, jes! Tuli itsellekkin vallan hyvä mieli. Vielä löytyy paljon harjoiteltavaa, mutta se fiilis on nyt pääasia. Tottis aloitettiin leikitysriekutuksella, josta sitten siirryttiin liikkeiden tekemiseen ruoalla. Ässä oli innoissaan ruokatottiksesta, joten se sujui vallan hyvin. Treenailtiin liikkeestä seisahtumista, kun tuo tuppaa aina vain istuskelemaan. Siinä oltiin menty hieman takapakkia, mutta eiköhän se siitä, kun saadaan taas järkeväksi ja säännölliseksi tuo treenaus. Sitten välissä riekuttiin taas lelulla, jonka jälkeen otin pari luoksetuloa ja seuraamista. Ne menikin aika nappiin! Luoksetulossa tulee kauniisti eteen istumaan, vaikka joskus persus saattaakin olla vähän vinossa. Seuraaminen oli innokasta (teen edelleen tosi lyhyitä pikkupätkiä, etten vain pilaa tuota ihanaa intoa), mutta paikka saattaakin olla niin ja näin. Itse sitä on vaikea katsoa, mutta omaan silmään näyttäisi olevan hyvässä kohdassa, vaikka ehkä pikkaisen turhan kaukana. Se on kyllä tasan tarkkaan oma mokani, kun kömpelyksenä olen monesti tallannut toista varpaille :( Että ainakin se siitä on jotain oppinut. Tein kerran käännöksenkin seuratessa, eikä katse tippunut. Siitä pistin pienet bileet sitten pystyyn, ja lopetettiin siihen tottis lelulla riekutellen. Innolla odottelen niitä ryhmämme säännöllisiä tottistreenejä, että osaan paremmin vielä edetä tuon kanssa.

Tein muuten nyt päätöksen Ässän ruokinnan suhteen. En vielä lisännytkään sikaa tuon ruokaan, vaan rupean nyt syöttämään sille Orijenia. Sitten katsellaan, mitä tapahtuu. Jos on ok, niin sillä jatketaan lihoja edelleen testaillen. Jos ei sovi, niin siirrytään takaisin raakaruokaan. Poden kyllä aika huonoa omaatuntoa koiran siirtämisestä nappularuoalle, mutta minkäs teet. Joskus kyllä aion vielä palata siihen!

1 kommentti:

Ida kirjoitti...

Mulla on ihan samaa sekoilua kellonaikojen kanssa :D Ja se on lähes tulkoon päivittäistä. Orijenistä sen verran, että Pispalan/Pyynikin suunnalla muistaakseni joku eläinkauppa myy sitä ja sitten on tietty jälleenmyyjät ja netistäkin voi tilata http://www.acana-kauppa.com/index.php?cPath=27 . Haukkuapila ainakin jälleenmyy Orijenia. Google huutamaan, niin eiköhän löydy lähempääkin kuin Salosta.