sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Femma 9kk


Tältä näyttää 9kk Femma, yksi kuukausi tulikin tuossa välissä skipattua. Käytetään eilistä kuvaa, sillä harmaa sateinen sää ei innosta uusien kuvien ottamiseen. Siksi tällainen vapaamuotoinen seisotus Femman bongaillessa metsän eliöitä tai mitä lie. Turkki on edelleen kaamea pentuhöttö, jota tosin selän päältä on nyt vähän nypitty ja alta onkin paljastunut kaunis sileä lyhyt turkki. Femman siskoista pari on nypitty ja niillä ainakin näytti olevan nätti ja sileä aikuiskarva. Eli pitäisi itsekkin nyt saada aikaiseksi tai kuskata kasvattajalle trimmaukseen.

Mitat olivat tänään n. 39 cm ja 10,5 kg. Kovin luiseva se mielestäni on, eli massaa ja painoa tulee varmasti lisää. Korkeuskasvu kuitenkin näyttäisi stopanneen.


9kk neidin naama sekä oikealla valkoinen selän alue, joka on nyt nypitty eli aikuiskarvaa.

Femman luonteessa alkaa nähdä paikoitellen aikuistumisen ja tasaantumisen merkkejä/vilahduksia. Kauhean tyytyväinen olen näihin vilahduksiin, kiva koira siitä varmasti kasvaa. Vielä on toki jotain ihme ikä/pentu pölhöilyjä. Yhtenä työpäivänä se oli silpunnut lattialla lojuneen nettipiuhan ja odotellessaan lenkille pääsyä minun jutellessa Villen kanssa se purki turhaumansa repien koristetyynyn reunan silpuksi. Nykyisin se viettää yksinolot vapaana koko asunnossa ja hyvin on mennyt lukuunottamatta tuota nettipiuhan syöntiä.

Femma myös keksi yhtäkkiä, että hänellä on Oma Piha ja sehän tarkoittaa reviirin vartiointia. Hetken aikaa se pöhisi kaiken maailman äänille (joita me ei edes aina kuultu) ja pari kertaa jopa yöllä rupesi ilmoittamaan omituisista äänistä. Pihallamme myös ilmeisesti juoksenteli jotain pieniä vihreitä miehiä, joita piti vähän vahtia lintujen lisäksi. Nämäkin höpötykset näyttävät nyt jääneen ja oma piha on todettu turvatuksi ilman mölinöintiäkin.


Tänään aloitimme Femman kanssa impulssikurssin, jolla on tarkoitus parantaa hallintaa lähinnä lintujen suhteen. Siinäkin asiassa Femma on jo järkevöitynyt iän myötä, mikä on kovin kivaa. Kurssista varmaan kirjoittelen lisää myöhemmin. Ässän pitäisi myös toivottavasti vihdoin kotiutua ensiviikolla, sitä jo kovin odotellaan.

2 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

On hää sit nätti koira. :)

Anne kirjoitti...

Femma kiittää! Ja varmaan entistä nätimmäksi muuttuu, kun saadaan pentupörrö pois.. :)