tiistai 3. joulukuuta 2013

Pihakyttä

"Siis sä kyttäsit mua ensiks!"

Karma is a bitch vai miten se nyt menikään. Heti viimepostauksessa edistystämme kehuttuani tuli muutamia mutkia matkaan. Ensimmäinen niistä oli Ässän ja äitin yhteinen lenkki, kun itse en ehtinyt leivontapuuhiltani mukaan. Tällä tunnin perus hihnalenkillä oli tietysti tullut vastaan kaikki kulmakunnan mustit (ainakin 7 kappaletta), jotka Ässä oli perusteellisesti haukkunut maan rakoon. Onneksi kuitenkin seuraavina päivinä yhdessä tehdyillä lenkeillä Ässä taas käyttäytyi aikalailla entiseen tapaan, joten suuremmilta vahingoilta toivottavasti vältyttiin (ei siis huolta Äiti!).


 
 Mutta kakku onnistui, nam!

Toinen mutka matkaan on Ässälle tulleet selkäjumit, jotka ovat esiintyneet lievänä ajoittaisena äreytenä (esim pihamme varikset saivat yhtenä päivänä kyytiä pelkästä olemisesta), kyttäämisenä ja raivokkaana reagoimisena takapään nostoon. Hieronta-aika on varattu, mutta ensiviikkoon saa vielä odotella. Liukkaat ilmeisesti ovat pistäneet taas lötkö-polvet koville. Harmikseni jouduttiin jättämään tanssitreenitkin välistä, sillä kylmässä autossa istumista olisi tullut päälle kaksi tuntia, ehkä jopa kolme, enkä halunnut kipeyttää Ässän selkää yhtään enempää. Onneksi tälle viikolle on paljon muutakin ohjelmaa.

 Tästä kuvasta muuten näkee ainakin toisen polven ulospäin sojottavan asennon ja takajalkojen varpaiden uloskääntymisen hyvin.


Ässä on myös alkanut kyttäilemään melkein kaikilla lenkeillä normaalia enemmän kaikkea, enkä ihan osaa sanoa mistä se johtuu. Pelkään, että olen palkannut sitä väärin. Kun palkan pitäisi tulla näin: Ässä näkee koiran -> palkka, jolloin Ässä ajattelee koira = palkka, niin olen hyvin voinut olla liian hidas palkaten näin: Ässä näkee koiran -> jäykistyy -> palkka, jolloin Ässä ajattelee jäykistyminen/kyttäys->palkka. Pitää olla jatkossa tämän suhteen entistä tarkempi, vaikka luulenpa selkäkivullakin olevan osuutensa asiaan. En jaksa kuitenkaan liiaksi stressata tämän kanssa, hoidetaan nyt selkä taas ensin kuntoon ja jatketaan koulutusta, eiköhän tämä homma saada taas kasaan kun se on kerran ennenkin onnistunut! Kyttäilystä huolimatta meille menee edelleen ihan hyvin eikä Ässä ole minun kanssani päässyt rääkymään vieraille koirille.

Fleksilenkkeilyä lähimetsissä, Ässä kävi kokeilemassa jäätä. Nykyisin kännykässäni on kamera, jee!

Ei kommentteja: