perjantai 28. helmikuuta 2014

Tikkien poisto ja 14 vrk. leikkauksesta


Ässä kävi tiistaina tikkien poistossa ja ortopedin mielestä näin jälkikäteenkin Ässän leikkaus on onnistunut erinomaisesti ja paraneminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Sääriluun etuharjanne oli hyvin paikoillaan eikä jalkaan laitettu metallikaan tunnu Ässää ärsyttävän. Eli tässä vaiheessa voidaan pitää pieni välituuletus, nyt on ainakin yksi onnistumisen etappi kohti terveitä koipia saavutettu!

On ihanaa seurata Ässän paranemista, sillä jalka tuntuu tulevan päivä päivältä paremmaksi. Tikkien poiston jälkeen haava näytti hetken pahalta, vähän kuin se olisi hieman auennut, mutta nyt parin päivän jälkeen se on jo hyvän näköinen. Ässä luottaa kokoajan jalkaansa enemmän ja yrittää jo kovasti loikkia sängylle ja sohvalle. Myös portaissa kävely on vielä rajoitettua ja se vähä mitä kävellään pitää olla jarruna perässä, ettei tämä yksi suihkauta niitä kerralla alas. Meininki alkaa siis olla jo vähän villimpää/normaalimpaa. Nostipa Ässä yhtenä päivänä koipeaankin uhmakkaana poikana, mutta valitsikin tukijalakseen tämän leikatun jalan leikkaamattoman sijaan! Vaikka leikattu onkin, niin pysyypä ainakin polvi paikallaan :)

Tässä tämänpäiväinen haavakuva - 14 vrk leikkauksesta ja 3 pv tikkien poistosta. Haalenee jo kovaa vauhtia.

Lenkitys on vielä aika vähissä, sitä saa lisätä pikkuhiljaa 5 min per viikko, eli ensiviikosta alkaen saadaan tehdä jo 5 min lenkkejä. Vapaaksi Ässä tuskin ehtii pääsemään ollenkaan ennen seuraavaa polvileikkausta, sillä ortopedin mielestä se olisi hyvä suorittaa jopa kahden tai kolmen kuukauden päästä. Tällä hetkellä leikkaamaton huono polvi on aika kovassa rasituksessa, koska Ässä varaa sille enemmän painoaan. Se siis huononee kokoajan entisestään, joten leikkaus olisi hyvä ottaa mahdollisimman äkkiä. Vastaanotollakin leikkaamaton polvi oli ortopedin kokeillessa aina luksaatiossa.. Jumppaohjeita saatiin sen verran, että etureittä tulee kevyesti venytellä. Varasin myös ajan fyssarille, vaikka Ässä nyt käyttääkin jalkaa jo hyvin.

Loppuun terveiset Ässältä:  

"Omistajat on aika inhottavia natseja tällä hetkellä. Sängyille ja sohville hyppiminenkin kielletty, vaikka itse pötköttävät siellä kaiken aikaa. Eikös pieni jumppa tee paranevalle koivelle ihan hyvää. Olen niitä täällä haukkunut, että huomaisivat minutkin. Unohtaisivat muuten varmaan ruokkiakkin, mokomat. 

Ajattelin lähettää teille terveiset, että hyvin on koipi lähtenyt paranemaan! Olisin jo valmis lähtemään treeneihin, kunhan saisin kuskin liikkeelle, mutta se on vissiin tullut kuuroksi. Kävelylenkit eivät vielä oikein taivu, mutta ei nua hihnalenkit muutenkaan minun lemppareita ole. Metsään tosin olisi jo ikävä..

Olen myös kuullut huhua jostain rääpäleestä, joka tulee parin viikon päästä tänne muka asumaan ja roikkumaan minun korvista. En kyllä yhtään tajua, mitä hömpötyksiä noilla omistajilla nyt on meneillään, meinaavatkohan hankkia jäniksen? Kyllä minä sellaiset ristihuulet pistän aisoihin, ei nuo marsutkaan minun korvissa roiku, vaikka eivät kyllä minua ruokakupilleen päästä..

Mutta kiitos siis kaikille paranemistoivotuksista! Pusuja ja hännänheilutusta teille!"4 kommenttia:

Mai kirjoitti...

Huh-huh. On ollut mielenkiintoista seurata Ässän leikkauksen ja toipumisen alkua. Silti vihlaisee, kun katsoo kuvia leikatusta jalasta, melkein kuin olisi oma koira kyseessa ;/

Hyvää jatkoakin toipumiselle! Ässä saakin pian piristystä ja muuta ajateltavaa, kun tulee pikkuinen taloon, onnea siitäkin :)

Anne kirjoitti...

Tuo haava aiheutti minussakin aluksi kovia tunteita. Koiraa leikkauksesta hakiessakin taisin olla hieman jopa hysteerinen katsoessani ja voivotellessani Ässä-rukan jalkaa, vaikka koiran kannaltahan olisi hyvä olla tasainen ja tyyni. No, ehkä ensikerralle olen jo rutinoituneempi.. :)

Heh, joo, eipä ole Ässän elämä turhan tylsää enää täällä sisätiloissakaan pennun saavuttua :D Kiitos toivotuksita!

kehveli kirjoitti...

<3 -terkkuja toipilaalle!

Anne kirjoitti...

Toipilas kiittää paranemisterkuista! <3