tiistai 15. heinäkuuta 2008

Pojan kasvu .. ja kasvukivut.

Herra Puikula on oppinut uuden hienon taido: vastaan sanominen. Kaikki ei olekkaan enää niin simppeliä, vaan tolle pikkusellehan kehittyy oma tahto! Vastaansanominen esiintyy haukkumisella ja ärhentelyllä kun poikaa kielletään lahkeissa roikkumisesta tai liian kovaa puremisesta. Olin hieman sormi suussa, että mites tohon nyt pitää reagoida, ja otin sitte kasvattajaan yhteyttä. Kävi mielessäki, että mitäs jos nyt itte oon tehny jotai semmosta, että oon saanut toisen ihan itteäni vastaan. No, vinkkiä sain miten toimia, ja nyt on mennykkin paremmin. Koettaa välillä aina sanoa vastaan, ja sitten kiellän, kunnes toinen lopettaa. Ei sano niin paljon vastaan, kun huomaa ettei se autakkaan enää mitään. On kyllä ihanaa, että on joku keltä kysyä, ettei mene kaikki ihan penkin alle!

On tuo kakara kasvanut muutenkin! Painaa nykyisin (kahta päivää vaille 11 vk) 4,2 kg ja on 27 cm korkea! Vielä joku kymmenen kumpaankin pitäisi tulla lisää. Olen kyllä ulkonäössä sen verran muutosta huomannut, ettei toinen olekkaan enää ihan makkara. Jalat on tulleet jäntevämmiksi, ja ruumis solakammaksi! Sen huomaa siitäkin, että meille tullessaan ei tuo päässyt takapihan paria rappusta ylös eikä alas. Ylös oppi tulemaan 9vk ikäisenä, ja nyt vetää sujuvasti kumminpäin vaan. Värityskin muuttuu, kun uusia pilkkuja tulee ja vanhat tummenee. Näyttääpä selän läikkäkin hitusen kasvaneen. Pidätykyky on myös hitusen parempi. Siinä missä ennen yöllä tehtiin kaksi tai kolmekin pisua, ja yhdet kakat, nyt selvitään pelkällä yhdellä pisulla. Helpottavaa kun ei tarvitse enää herätä keskellä yötä kamalaan hajuun! *koputtaa puuta* Taino, tietysti aina silloin tällöin.

Ässällä on muuten uusi tyhmänhauska leikki. Hän menee meidän säkkituoliin uuden lempparilelunsa vinkulelupallon kanssa (jota muuten pelkäsi pienempänä). Siellä se sitten selällään pyörii vinkulelu jossain pyllyn alla, ja haukkuu sille ja yrittää päästä siihen käsiksi. Pöhkö..



Siinä se pyörii..

Hölmö

Meidän hieno viritelmä, ettei mene korvat ruokaan. Mun vanhasta sukasta leikattu "korvapanta". Joskus auttaa, joskus ei.

Tässä nyt vihdoin kuvia Roopesta ja Ässästä! Roope kovin kiinnostunut.

Oli kuuma päivä niin Roopekin väsähti.

Ei kommentteja: