torstai 19. kesäkuuta 2014

Femma 5 kk


Tänään Femma täyttää jo kokonaiset 5 kuukautta, joten sen kunniaksi otettiin aamulenkillä uudet seisotuskuvat. Tässä näkyy myös Femman pentutrimmi: korvan yläosa ja rinta on ajeltu ja tassut leikelty lyhyeksi. Taisipa tuosta lavastakin hieman ohennussaksilla lähteä, mutta muuten turkki on lienee au naturel. Saa nähdä millaiseksi muodostuu, kun pentuturkki joskus lähtee.

Vaikka Femma onkin siskoihinsa verrattuna mörssäri, on se minusta kiva pakkaus. Ketteryyttä ainakin löytyy jo enemmän kuin Ässältä konsanaan (tosin kukapa niillä sököpolvilla kovin ketteräksi ryhtyisikään). Jotenkin se ei tunnu kasvaneen kuukaudessa mihinkään, mutta kuvia vertaillessa huomaa pennelin taas aikuistuneen entisestään. Myös mitat kertovat totuuden kasvusta: korkeutta 35 senttiä ja painoa 8,4 kiloa.


Into kaikkia lintuja kohtaan on nykyisin kova. Hajut pitää tutkia tarkkaan ja pienikin linnun vilahdus aiheuttaa halun jahdata. Pusikkoisemmalla alueella edetään mielellään puskalta toiselle pyörien, josko sieltä jonkun linnun saisi lentoon. Parhaani yritän tehdä kouliakseni pennelin sellaiseksi, ettei vapaana tarvitsisi juosta jokaikisen linnun perässä tai lähteä etsimään niitä liian kaukaa. Tämä jo ihan siksikin, ettei mulla olisi tulevaisuudessa koiraa, joka vapaaksi päästettäessä karkaa horisonttiin. Ei ehkä mikään helpoin homma, mutta onneksi Femmalla on motivaatio ihmistä kohtaan ja kontakti kivalla mallilla. Paljon on tullut onnistumisia, mutta myös muutama linnun jahtaus on päässyt käymään. Jatkossa siis lisää huolellisuutta, varmistelua ja ennakointia. Katsotaan, mitä saadaan aikaan.

Ei kommentteja: