maanantai 16. kesäkuuta 2014

Pentuetapaaminen ja saukon paluu

 
Vasemmalta lähtien Lilli (ent. Liisa), Demi (ent. Vieno), Iisa (ent. Möhkis-Tyyne), Lissu-äippä, Femma ja Ilo (ent. Saara). Törkeästi leikattu ihmiset pois kuvasta.

Sunnuntai-aamuna hyppäsin junaan kohti pentuetapaamista ja Femman kotiin noutamista. Hieman jopa jännitti hakea pentu sen oltua viikon hoidossa, onkohan se kasvanut ja kehittynyt jo aivan hirveästi. Kasvamisesta en tiedä, mutta kyllä se iso oli. Ekaa kertaa tajusin, että Femma ei ole mikään ihan pikkupentu enää. Jälleennäkeminen oli sitäkin riemukkaampi.

Kauaa en ehtinyt paikalla olla, kun muutkin pennelit omistajineen alkoivat saapua paikalle. Niinpä aloitettiin trimmi, jossa kaikilta siistittiin tassut, kaula, korvan yläosa (nyt näyttää pää kovin kovin pieneltä!) ja jalkoja yleensä. Lillillä turkki oli kaikista vaalein (nätti!) ja sillä oli tällä hetkellä sitä myös eniten, muilla oli aika samanlainen turkki kuin Femmalla. Femma oli pieni mörssäri verrattuna Iloon ja Iisaan, Lilli sentään oli myös vähän jytkympi. Luovutusiässähän Femma oli pienimmästä ja siroimmasta päästä, joten jännää miten se on nyt jykevöitynyt ja kirinyt siskojen ohi. Demi taas oli nyt korkeudeltaan muita isompi, vaikka olikin kevyt ja sippanen tyttö. Oli hauskaa nähdä, millaisia siskoista oli kehittynyt ja vertailla niitä Femmaan. Samalla oli kiva kuulla muiden pentusten kuulumisia, pari oli ollut jo metsästyskoulutuksessakin ja he kertoilivat sieltä mielenkiintoisia juttuja.

Trimmien jälkeen alkoi pentujen mielestä paljon hauskempi osuus, kun lähdettiin porukalla hiekkakuopalle uittamaan penikoita. Lissu-äippä tuli mukaan pitämään jöötä  laumalle. Meno oli aikamoista porukan rallaillessa vuoroin vedessä ja vuoroin maalla. Kuvia lisää galleriassa.

 Uimaan!

  
"Kolme pientä Femmaa marssi näin.." Ei mitään hajua kuka on ketä.Uittamisen jälkeen suunnattiin verijäljille, jotka kasvattaja oli edeltävänä päivänä meille jokaiselle + Lissu-äipälle tehnyt, taisivat olla 100 metriä yhdellä kulmalla varustettuna. Femma oli jäljellä jännä: ensin se oli kovin kiinnostunut ja alkoikin kivasti edetä jälkeä pitkin. Veri kuitenkin taisi vähän jänskättää ensikertalaista, joten alun jälkeen tyyppi ei oikein innostunut hommasta kuin välillä pienen haistelun verran. Lopun sorkka oli kuitenkin ihana.

Jäljestyshommien jälkeen suunnattiin junalle. Femma oli taas ihanan lunkki junassa ja nukkua posotti sylissäni täpötäydessä vaunussa. Loppumatkasta lähentyi ihanan rauhallisesti vieressä istuvaa nuorta poikaa ja nukkui pää tämän polvella, aww. 

Siskon kanssa on kiva hakea keppiä

 Kuin myös Äipän

 "Piä kiinni sisko, ettei se heitä sitä vaan takas järveen!"

Lissu-äippä valvoo pentujen puuhia

Ranttalikshan se meni koko homma

Päivä oli likalle raskas, joten ehkäpä tästä syystä se nukkui yön paremmin kuin ehkä ikinä! Alkuyö meni turhia pyörimättä sängyn jalkopäässä ja aamulla nostettuani rapsuttelevan pennun lattialle se meni kiltisti koppaansa tuhisemaan. Jotenkin se on myös ollut minussa enemmän kiinni, jolloin esim. vessareissu aiheuttaa ulinaa. Työpäivän yksinolo taisi kuitenkin mennä ihan hyvin, tai ainakin kotona minua vastassa oli umpiuninen koira (ellei sitten väsyttänyt itseään huutamalla ensin 6 h, huomenna taidan laittaa kameran varuiksi kuvaamaan). Tänään olikin iltaohjelmassa ensimmäinen pentukoulu-kerta, joka myös väsytti Femmaa tehokkaasti. Vaan eipä se ihme ollut, kun pennelin oli niin mahdottoman taitava pitämään kontaktia ja innolla mukana oppimassa eri juttuja. Ylpeä sai olla pienestä.

Hieno pieni vesieläin, joka Saukkonakin tunnetaan

2 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Saukkoja tosiaan! Hauskan näköisiä märkinä, ei koiriksi meinaa tuntea, varsinkaan rotua.
Hauskaa on ollut, sen aisti ruudun tälle puolen!

Anne kirjoitti...

Saukko-pentue :) Hauskaa penneleillä oli tosiaan, olisi kiva nähdä useamminkin Femman sisaruksia.