perjantai 20. kesäkuuta 2014

Hiekkakuoppa ja kaksi pentua

Automatkalla. Takapenkille piti kurkkia uusia ihmeellisiä tuttavuuksia.

Aiemmin blogissa esitelty Jinna-valkkari pääsi eilen tapaamaan ensikertaa Femmaa. Itse tapasin Jinnan jo vajaa pari viikkoa sitten ja tytteli olikin kasvanut tästä tapaamisesta kovasti. Nyt päälle 10 viikkoisena se alkaa olla Femman kokoluokkaa, vaikka painossa jääkin vielä pari kolme kiloa taakse. Kroppakin oli jo paremmin hanskassa, joten aika ensimmäisille painimatseille oli varsin otollinen.

 "Sieltä se taas tulee!"

Jinnan mielestä samankokoinen vikkelä musta lurppakorva oli kovin kiinnostava, mutta jännittävä kovine vauhteineen ja pomppuineen. Femman huidellessa poispäin Jinna lähti innoissaan perään, mutta perääntyi äkkiä Femman tullessa kohti. Kuten eilen Kidenkin kanssa Femma osasi olla kiltisti nuoremman Jinnan kanssa eikä riekkunut liikaa. Jännä oli kuitenkin huomata, kuinka se isomman ja vanhemman Jinnan kanssa painiessaan oli rajumpi kuin eilen Kiden kanssa. Fiksu likka osannee ottaa toisen koon huomioon leikeissään.

Aika samaa kokoluokkaa, toistaiseksi

Äkkiä Jinnakin unohti jännittelyt huomattuaan, kuinka hubaa painimatsit olivat toisen kakaran kanssa. Alun painien jälkeen meno siirtyikin enemmän juoksuleikiksi, kun Femma hokasi olevansa muuten paljon nopeampi kuin pikku-Jinna. Hiekkakuopille päästyämme Femma juoksi rinkiä Jinnan tavoitellessa salamaspanielia ja lopuksi Femman väsyttyä juoksuun se heittäytyi selälleen Jinnan eteen Jinnan jäädessä odottelemaan uutta spurttikiekkaa.

 Jiihaa!

Jinna harjoittelee ilmakäännöksiä?

 Tytöt hihittelee


 "Joko hei mentäs taas?" kyselee Jinna

Ja taas mennään

"Hei mihis se nyt hävisi?"

 "SalamaSpanieli hyökkää, tättärää!"

Hiekkaspurttailun jälkeen alettiin siirtyä kotiin päin, ettei pikku-Jinna vallan vedä itseään piippuun. Femmakin oli saanut pahimmat riehut riehuttua ja hetki oltiinkin ilman leikkiä. Sittenpä Femma kekkasi, että kepit on hei tosi siistejä ja Jinna oli heti ihan messissä. Niinpä autoille kävellessä tyypit leikkivät innoissaan keppileikkejä. Femma oli lopuksi varsin itsevarmana keppinsä kanssa luullen päihittävän Jinnan tilanteessa kuin tilanteessa, mutta Jinnapa olikin ovela ja sai napattua kepin itselleen. Siinähän spanielille tuli kova kiire, kun keppi perkule pöllittiin. Vaan Jinna oli edelleen ovela ja tietäessään jäävänsä juoksussa kakkoseksi pyöri vain ympyrää vieden keppiä juuri Femman ulottuvilta pois. Ovela jallitus toimi hetken, ennenkuin Femma sai rohmuttua keppinsä takaisin. Ei pidä aliarvioida pieniä paimenkoiria.

"Katoppa mitä mää löysin.."

 "Hähää!"

"Jee keppi, hei mulle se keppi!"

 "Hihii"

 "Nännännää" "Hei miten sää nyt sen kepin sait, tänne se!"

 Lenkin lopuksi otettiin Femmasta 5 kk poseerauskuvat, joten pitihän Jinnastakin napsaista seisotuskuva. Yhteiskuvaakin yritettiin, mutta kumma kyllä ei saatu pentuja pysymään nätisti vierekkäin istumassa kivellä yhtäaikaa.

Jinna 10 vk 3 pv

Ja paras yhteisposeeraus


Hyvää Juhannusta kaikille!

3 kommenttia:

Myrsky ja Tuisku kirjoitti...

Aivan mahtava kuvasarja. Näkee, että teil on ollu lystiä. Jinna, sulla on hiano ilmaveivi. Ilosta juhannusta!

Anonyymi kirjoitti...

Ota seuraavalla kerralla valjaat/panta pois leikkiessä, ettei kaverin hampaat tai tassujen kynnet tartu ja satu vahinkoa.

Anne kirjoitti...

Myrsku ja Tuisku: Pikkulikoilla on aina hauskaa, joskus vähän liiankin ;) Kiitos ja kumarrus!

Anonyymi: Usein on otettukin, mutta aina ei vain muista.