perjantai 23. tammikuuta 2009

Lumihousut

Ihanaa, pääsin tänään koulusta aikaisemmin kuin normaalisti! Niimpä ehdin ennen kampaajalle menoa suunnata kotiin Ässää ulkona käyttämään. Oli ihanaa ulkoilla kun oli paljon lunta ja valoisaakin, joten otin kameran mukaan. Osa kuvista meni hieman kököiksi, kun oli niin pilvekäs taivas, mutta tuli pari ihan kivaakin. Ässällä oli aikamoiset lumikoivet reissun jälkeen, lumi kun paakkuuntui oikein urakalla. Kukaan kun ei valitettavasti käy metsissä auraamassa, niin Ässä käveli pellolla rämpimisen jälkeen kuin kävelemään opetteleva varsa. Jalat haarallaan se koikkelehti kotia kohti, ja pysähtyi välillä jyrsimään paakkujaan.

Pylly-paakut


Potkiskelin Ässälle lunta. Tosin tuo kaikki kuvassa näkyvä on Ässässä kiinni :)


Hiiri!


Tykkään järjestää Ässälle kaikkea puuhaa, kuten luita ja kaikkea tekemistä. Olen piilotellut huoneeseen herkkuja, jota Ässä saa etsiä, olen heitellyt lumihankeen herkkuja, joita on kiva etsiä ja kaivella ja olen tunkenut herkkuja taitellun vessapaperirullan tai maitotölkin sisään, jonka se sitten saa repiä. Kaipaisin kuitenkin jotain aktivointilelua, jonka kanssa menisi vähän aikaakin. Tuo meidän poika kun on niin nokkela, että tajusi sen pyörittely-pallon (pallosta tulee pyöritettäessä nameja) idean saman tien, eikä sen tyhjentämisessä menekkään kuin kymmenen sekunttia. Sitten keksin laittaa limsapulloon nameja, ja sen kanssa se pähkäilikin viikon päivät, ennenkuin äkkäsi saavansa namit helposti potkimalla pulloa. Siihen menee nykyisin jopa huikeat puoli minuuttia. Nyt yritän pähkäillä Ässälle jotain uutta lelua, jota se ei ehkä heti tajuaisi. Kia ehdotti sellaista eläinkaupasta ostettavaa kumikanaa, jonka sisälle saa laitettua nameja. Sellainen olisi hyvä, mutten ainakaa mustista ja mirristä sellaista löytänyt. Kaikki muutkin ehdotukset ovat erittäin tervetulleita!

Laitanpa vielä videon Ässän pullon potkinnasata. Ensin potkitaan namit ulos pullosta, sitten etsitään ne.




Ei voi olla totta, Veetiltä katkesi taas hampaat! Tällä kertaa kyllä alahampaat, mutta kuitenkin. Ei voi olla ihan normaalia tuollainen katkeilu, mistähän lie johtuu. Mikko sanoi, että näki marsujen tappelevan (mikon mielestä normaali uhittelukin on tappelua, joten en tiedä miten asian laita on), mutta itse en ole nähnyt niiden kertaakaan tappelevan. Pitänee turvautua marsufoorumiin ja mahdollisesti ottaa eläinlääkäriin yhteyttä. Kunhan joku täällä osaisi hoitaa marsuja..

Ei kommentteja: