tiistai 8. toukokuuta 2012

Marsujen kevät

Mulla on ollut pitkän aikaa aikomuksena ottaa marsusista kuvia tänne, kun Rambokin on kasvanut jo niin hirveästi. Vihdoin sain kuvia otettua, vaikka eivät nyt kummoisia olekkaan. Rambo on vieläkin hyvin sporttinen ruumiinrakeenteeltaa, mutta eipä se tuolta menijältä mikään ihme ole. Rambo kun tykkää hirveästi spurttailla häkin ulkopuolella ja tutkia maailmaa, ja myös muistuttaa siitä kaltereita narskuttelemalla. Muutaman kerran se on häkistään myös vahingossa karannut siivouksen yhteydessä. Muutenkin se on sellainen pieni riiviö, keksii kaikkea pientä jäynää. Hyvä vaan, niin saa Veeti-pappaankin liikettä.

Kesän pikkuhiljaa tullessa on marsujenkin eloon tulossa muutoksia. Pelletti vaihtui kasvatuspelletistä aikuisille marsuille tarkoitettuun, joten nyt saisi Veetikin alkaa karistaa kilojaan. Myös ulkotuoreita ovat saaneet jo pikkuhiljaa jonkin aikaa, kuten myös Kille. Rambo oli aluksi kovin epäluuloinen tätä uutta outoa ruokaa kohtaan (muutenkin on marsuksi yllättävän vähän ahne), mutta Veeti on opettanut sen syömään sitäkin. Myös parvekkeen ovet ovat auenneet marsuille, joten saavat jaloitellessaan käydä lämpiminä päivinä siellä pyörimässä. Nytkin ovat parvekkeella juoksemalla, ja äänistä päätellen kivaa taitaa olla.. Kahden marsun omistamisen etuna on se, että ne on helppo ottaa mukaan. Niinpä olenkin suunnitellut ottavani niitä kesällä Saloon mukaan, jolloin pääsevät siellä oikein pihalle nauttimaan ulkoilma-elämästä. Harmi vain, että mulla tuskin on lomaa viikonloppuja enempää kesällä.

Mutta sitten kuvasiin! Veeti on tosiaan nyt 5,5 vuotta, Rambo 6kk. Punnitsin pojat ja Rambo painoi vaivaiset 800g Veetin ollessa 1285 g !
1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

voooi ihanat :3333