maanantai 14. toukokuuta 2012

Taivallus Puolakkajärvellä

Taas on pidennetty viikonloppu Salossa takana, ja ulkoilulta ei kyllä tällä reissulla vältytty. Joka päivä tuli lenkkeiltyä vähintään kaksi tuntia, ja tehtiinpä myös kolmen tunnin reippailu Teijollakin. Ässä siis sai lähes joka päivä 3 tuntia rymytä metsissä, ellei jopa enemmän.

Suuntasimme siis kaverini ja hänen koiransa Roope-collien kanssa Teijolle reippailemaan. Reissu ei ihan suunnitellusti mennyt, vaikka kolmen tunnin reippailuun oltiinkin varauduttu. Karttojen kanssa oli kuitenkin epäselvyyttä, eikä löydetty reittiä sieltä, mistä piti. Pääsimme kuitenkin toiselle reitille sattumalta, joka oli suunnilleen saman mittainen. Lenkki siis alkoi Matildanjärven vierestä, josta lähdimme kiertämään Puolakkajärveä tullen Matildanjärven viertä takaisin. Matkalla oli niin pitkospuita kuin autotietä, metsäpolkuja ja metsäautotietäkin. Koirat saivat rellestää lähes koko matkan vapaana, sillä emme törmänneet reissulle kehenkään muuhun. Johtui varmaan osittain säästä, sillä aurinkoa emme nähneet kertaakaan ja välillä kylmä tuuli piiskasi. Onneksi ei kuitenkaan satanut. Kuvia lisää albumissa.



 Roope nauttii suosta

 Peräkanaa kuljetaan..


Teijoreissun lisäksi lenkkeiltiin paljon, mutten kameraa jaksanut pahemmin raahata mukana. Yhdelle reissulle se kuitenkin sattui, ja otettiin muutamia poseerauskuviakin koirista. Nyt tuntuu, että olen taas ottanut aimo harppauksen eteenpäin, mitä tulee kameran käyttöön. Tuntuu kivalta, kun osaa kokoajan paremmin käyttää tuota vehjettä, eikä enää tule niin usein pilattua kuvia väärillä asetusvalinnoilla. Vielä on toki paljon opeteltavaa monessakin asiassa, eihän tuo kamera mulle ole ollutkaan kuin kolme vuotta..




Kotona myös räpsin Ässästä kuvia Äitin hienoa kukkapenkkiä vasten. Nyt taitojen karttuessa olen alkanut harkita tuon teleputken vaihtamista parempaan. Tällä hetkellähän mulla on ihan käypä halvahko kaupanpäälle saatu putki, mutta se ei ehkä ole paras juoksevien koirien kuvailuun. Tarkennus on hidas ja muutenkin varsinkin zoomatessa kuvista tulee helposti epätarkkoja, vaikka kuinka huolella tarkentelisi oikeaan kohteeseen. Olen myös harkinnut rungon päivittämistä vähän uudempaan, varsinkin kun esim. canonin 550d:ssä olisi myös videokuvaustoiminto.. Monethan ovat sitä mieltä, etteivät moiset järkkäriin kuulu, mutta mulla olisi sille käyttöä. Rahat ei kuitenkaan riitä kaikkeen, joten keskityn nyt vain putkien silmäilyyn.


ps. vihdoin muuttui meidänkin blogin ulkoasu kesäisemmäksi!

1 kommentti:

kehveli kirjoitti...

Ihanat Mathildedalin maisemat! :)
Kesän odotus terveisiä "kukkaispojalle" Martalta!