sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

12 vk ja rokotukset

 Sillä on jo jalkahapsut!

Huikaisevan tarkalla mittaus- ja punnitustekniikalla sain taas selville, että kyllä se meidän pentu näköjään vaan kasvaa! Tänään painoa oli 4,3 kg ja korkeutta jo 30 cm. Nyt kun ensimmäinen etappi eli 12 viikkoa on saavutettu, taidan jatkossa laittaa näitä varsinaisia kasvukuvia hieman harvemmin.

Eilen käytiin Eläinystäväsi lääkäri -eläinasemalla pentupainin yhteydessä myös ensimmäisillä rokotuksilla. Femma sai kehuja hienosta käytöksestä lääkärin pöydällä, vaikka hampaiden katsominen olikin ihan tyhmää. Piikkiäkään ei huomannut nameja mussuttaessaan. Muiden pentujen kanssa oli taas kiva riekkua ja ihanan nätisti Femma osasi olla myös vähän rauhallisemman pennun kanssa. Olen kyllä tähän asti ollut varsin tyytyväinen siihen, miten hienosti se on osannut olla erilaisten koirien kanssa ja jättää ne myös rauhaan, jos toinen ei halua tehdä tuttavuutta. Ei mikään kamala muiden jyrääjä ja korvissa roikkuja, mutta ei kuitenkaan hätkähdä painia.

 
Pätevänä lääkärissä

Tänään käytiin myös agilitykisoissa hengaamassa samalla, kun toimitin sinne kaksi säkkiä sämpylöitä ja ruisleipiä talkoolaisten syötäväksi. Hienosti pieni likka katseli ja seuraili tapahtumia kuulutuksista ja hälinästä häiriintymättä. Femma usein vähän jännittää koirien haukkumista (onko ihmekkään, kun sai kotiuduttuaan kuunnella kaksi päivää pelkkää räyhäämistä Ässältä), mutta tuolla ei niihin mitenkään liiaksi regoinut, sekoittuivat kai niin hyvin muuhun hälinään. Aluksi tietty oli vähän jännempää, mutta nameja syötyään ja tapahtumia seurailtuaan oli vain uteliaan oloinen kaikkea uutta kohtaan. Kokeilin vähän leikittääkkin Femmaa ja tyttö oli ihan innoissaan, eli eipä tuo halli kauheasti näyttänyt sitä stressaavan. 


Metsässä. Hanskat on ihan superkivoja leikkikaluja..

Ässälläkin on ilmeisesti kipulääke nyt kohdillaan, sain vähennettyä sitä ja se on edelleen Femmalle ystävällinen (eli ei ärjy mitättömyyksiä). Hyvin pikkuhiljaa sen sietokyky Femmaa kohtaan paranee, vaikka pitkälti tämä riippuu myös päivästä, tilanteesta ja kivuista. Alhaalla olevassa kuvassa orastavan kaveruuden huipentumia, koirat samassa säkkituolissa. Ehkä minuutin ne siinä olivat, ennenkuin Ässä räyhäsi Femman tiehensä. Tuossa Femma jo teki lähtöä, varmaan aavisteli tulevaa läksytystä..

Ässä: "siis voitko uskoo, et eksyttiin samaan aikaan MUN säkkituoliin??"

Sinivuokkoja

Ei kommentteja: