keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Ilkeä imuri

Kun Ässä tuli meille, lensivät kaikki matot luonnollisesti pihalle vahinkoja tekevän pennun tieltä. Sitä ennen meillä imuroitiin parikin kertaa viikossa. Isä on kuitenkin aina jostain ihmeen syystä inhonnut sitä, kun joku imuroi. Niimpä hän hankki meille sellaisen kaksitelaisen mopin (jollaiset siivoojillakin on), ja sen jälkeen meillä on käytetty pelkästään sitä. Imuri oli totaallisesti unohtunut kaapin perälle, tänään äiti kuitenkin otti sen esille. Ja sitähän Ässä säikähti ja juoksi mun sängylle karkuun. Yritin poikaa houkutulla tutustumaan imuriin jauhelihan avulla, ja aika lähelle se tulikin, jopa kuonolla kosketti imuria (tosin ryntäsi sen jälkeen veks). Eli sanomattakin selvää, tuo imuriin totuttaminen on jäänyt meillä ihan kokonaan välistä. Pitänee joku päivä ottaa imuri esille ihan Ässää varten ja koristella se jauhelihalla Ässälle miellyttäväksi :) Hienon kuvan ainakin nappasin Ässästä, kun se lymyili viltin alla imuria paossa.

Imuri on paha.

Eilen sain myös yhtäkkiä innoitteen pykätä marsuaitaus omaan huoneeseeni! Minusta on vähän kurjaa, että joudun aina menemään poikia kattelemaan saunaan. Tässä ne ovat kivasti kokoajan näkyvillä. Marsujen touhuja kun on niin hauska aina seurailla :) Marsut kylläkin siirtyvät takaisin saunaan viimeistään silloin, kun kolmas marsu muuttaa meille. Enkä voi niitä muutenkaan pitää tuossa loputtomiin, aitaus kun on suoraan vaatekaappini edessä. Sieltä on mukava aina kurkotella vaatteita, kun häkki on tiellä. Mutta on kivaa, että he ovat nyt edes väliaikaisesti tässä minua ilahduttamassa.

Marsuaitaus. Tämä on kolmanneksen pienempi kuin saunassa oleva (1.1m x 0.7)

Olen tässä jo jonkinaikaa ajatellut, että rupeaisin antamaan Ässälle normiruoan lisäksi myös yrjölän puuroa (lihan kera), ja nyt tosiaan panna tuumasta toimeen. Käsittääkseni se on koiralle terveellisempää, mutta silti en aio luopua tuosta normiruoasta. Huomenna pitäisi mennä kauppaan hakemaan aineksia, ja sitten aloittaa kokkailu. Aluksi ajattelin korvata 1/4 ruoasta puurolla, ja myöhemmin ehkä sitten 1/2. Vitamiinien lisäily vähän vielä mietityttää, kun en ole varma pitääkö niitä puuroon lisäillä. Pitänee ottaa asiasta selkoa, en kyllä ainakaan tuohon 1/4 korvaavaan puuroon lähde mitään lisäilemään, ettei niitä tule sitten liikaa.

Käytiin tänään Ässän kanssa mettälenkillä, ja otin kameran vaihteeksi mukaan. Nätin näköistä oli, kun oli kuuraa ja jäätä paikoitellen. Toisaalta taas oli inhottavan vetistä ja mutaista. Onneksi osasin varautua jo tottuneesti kumppareilla. :)

Jäistä oli, mutta nättiä.

Polusta tuli puro.

Nätit oli maisemat muutenkin.

Ei kommentteja: