lauantai 9. helmikuuta 2013

Ensimmäinen haaste

Tässä päivityksessä ei olekkaan kyse koirankoulutuksen haasteista, vaan ensimmäisestä kysymyshaasteesta meidän blogissa! Itsestäni näitä on hauska lukea, joten kiva kun mekin saatiin tällainen. Kysymykset tulivat Tassutelua ajokin tahtiin -blogista.

"Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten muutama uusi haastateltava ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen." 


1. Voisitko kuvitella työskenteleväsi eläinten/koirien parissa ammatiksesi?
Voisin, ja joskus haaveilinkin eläinlääkärin ammatista. En kuitenkaan edes koskaan lähtenyt hakemaan kyseiseen kouluun, vaikka tarvittavia aineita oli luettu ja kirjoiteltu lukiossa. Niimpä päädyin tekniikan alalle (ja tyytyväinen olen), vaikka kauan pidin eläintenhoitajan ammattia hyvänä varasuunnitelmana, jos yliopisto-opiskelut eivät nappaisi. Olisin halunnut nimenomaan tehdä töitä kaikenlaisten eläinten kanssa, enkä vain koirien.

2. Millainen on mielestäsi täydellinen eläinlääkäri?
Sellainen, joka kuuntelee oikeasti ongelman ja paneutuu asiaan. Hoitaa siis kokonaisvaltaisesti, eikä vain syydä kokeita toisensa perään. Osaa näin ollen ohjata mahdollisesti osteopaatille, toiselle aisaan erikoistuneelle lääkärille tai ongelmakoirakouluttajalle, jos näkee heidän voivan auttavan paremmin.

Marsujen ja muiden kanssa eläinlääkäriin mennessä on aika oleellista, että eläinlääkäri on perehtynyt pieneläimiin eikä esim. sekoita hamsua marsuun..

 3. Mitä mieltä olet ajankohtaisista susien salakaadoista?
Hm, täytyy sanoa, etten ole juurikaan asiaan perehtynyt. Sudet tietysti aiheuttavat aiheetonta ja joskus ihan aiheellistakin pelkoa, mutta en silti lähtisi kannattamaan salakaatoja.

4. Oletko hamsteri koirien tavaroiden ostossa ja hankinnassa?
No en oikeastaan. Joskus alennusmyynnistä saattaa tarttua mukaan jotain "turhaa", mutta muuten yritän ostaa vain tarpeeseen tavaraa. On meillä silti esim. muutamia ylimääräisiä hihnoja.

5. Miten motivoit koiraasi?
Ässää motivoi parhaiten iloinen tekemisen meininki sekä tietysti ne ihanat namipalat. Yritän vaihdella nameja ja otan treeneihin mukaan myös jotain ylläriherkkua oikein hienojen tai pitkien suoritusten jälkeen annettavaksi. Ässä kyllä tykkää leluistakin, mutta treeneissä nakki vie voiton. 

6. Mikä on koirasi lempilelu?
Ässällä on pehmeä ote leluihin, ja se tuntuu tykkäävän eniten pehmeistä karvaisista leluista. Lempparilelu lienee kuvassa oikealla oleva pehmojänis.


7. Mitä mieltä olet marketeissä myytävistä koirien purkkiruoista ja niiden sisällöstä?
Itse raakaruokaa suosivana en muutenkaan ihan hirveästi välitä näistä valmisruoista, vaikka on Ässä eläinkaupasta ostettua nappulaakin syönyt. Hyvä nappula on iha hyvä tapa ruokkia myöskin. Markettiruokiin suhtaudun kuitenkin erittäin epäilevästi, niitä en omalle koiralle ostaisi.

8. Vaitaisitko koiraasi koskaan ikinä milloinkaan mihinkään?
En vaihtaisi. Ellei kyseessä olisi joku absurdi tilanne, että lähimmäisen henki olisi kyseessä

9. Onko koirallasi jotain hassuja tapoja?
Ässä on kokonaisvaltaisesti pöhelö koira, jonka kanssa saa kyllä nauraa. Ässä on kova piehtaroimaan, ja saa tällöin myös hassuja hepuleitä. Joskus leikitän Ässää kädellä, jolloin se "puree" sitä, piehtaroi ja potkii onnessaan. Lelusta se ottaa hampailla kiinni, ja potkii sitä takajaloillaan kuin kissa.

10. Luuletko koirasi ymmärtävän puhetta? Perustele.
Ei Ässä tunnu sanoja ymmärtävän (paitsi opetetut), mutta joissain asioissa se ymmärtää tiettyistä äänenpainoista mitä haluan. Tuleehan se esimerkiksi luokse vasta keksityllä lempinimelläkin, kun kutsutapa on oikea.

11. Minkälainen on mielestäsi täydellinen koirablogi?
Tykkään katsella kuvia, joten kauniit kuvat ovat suuri plussa. Blogi voi kuitenkin olla hyvä ilman kuviakin, jos kirjoittaja kirjoittaa monipuolisesti ja mielenkiintoisesti eri asioista tai sitten aihe on itselle mielenkiintoinen. Mitään blogia en lue siis pelkkien kuvien takia. Pohtivat tekstit eri koiramaailman ilmiöistä ja asioista ovat hauskoja, mutta välillä on kiva lukea ihan arjen ongelmista ja kommelluksista. Arvostan bloggaajia, jotka puhuvat myös ongelmistaan, koska niistä voi aina joku muu oppia jotain.

Ja kysymykset seuraaville haastetuille (varmaan näitä samoja on jo nähty monesti):
1. Minkä rotuisen koiran haluaisit seuraavaksi? Sama vai eri ja miksi/miksi ei?
2. Top 5 kauneimmat koirarodut
3. Tehdäänkö koirarotujen perinnöllisten sairauksien terveystilanteen parantamiseksi jo tarpeeksi töitä? Pitäisikö vielä tehdä jotain?
4. Mitä mieltä olet roturisteyksistä perinnöllisten sairauksien parantamiseksi?
5. Mielipiteesi ulkomaisista rescuekoirista ja voisitko ikinä ottaa sellaisen?
6. Koiriesi 5 parhainta ominaisuutta
7. Koiriesi 5 huonointa ominaisuutta
8.  Millainen merkitys koirien ruokinnalla on sinulle?
9. Mitä ostit viimeksi koirillesi?
10. Milloin koirasi ovat onnellisimmillaan?
11. Onko sinulla ollut koirien lisäksi muita lemmikkejä, mitä?
Haastan seuraavat blogit, toivottavasti kukaan ei ole vielä kyllästynyt haasteisiin:

Ei kommentteja: